EL FITAG promou el «Festival de Festivals»

posted in: Actualitat, Fitag | 0

fotografia Irene Ro+® (1)El Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG) celebra la seva quinzena edició del 25 al 29 d’agost, i per aquest motiu ha organitzat el projecte anomenat «Festival de Festivals». Aquesta activitat, que es celebrarà del 26 al 28 d’agost, consisteix en la realització de jornades internes de treball per debatre sobre el món dels festivals internacionals amateurs: entorns, projectes, personalitats, i establir ponts de treball. Aquestes tres jornades, el FITAG convida a directors de festivals de teatre no professionals, amateurs, independents o universitaris d’arreu del món. L’actriu argentina, Gabriela Sureda, una participant habitual en el festival gironí, coordinarà aquest projecte. Les jornades es distribueixen de les 10 del matí a les 3 de la tarda. La presentació de les personalitats i institucions que hi intervenen ocuparà la primera jornada; la segona jornada estarà dedicada als testimonis internacionals, amb participants provinents d’Hongria, Mònaco, el Marroc, Mèxic, Uruguai, Estats Units, Argentina i Xile, a més de l’Estat espanyol i els Països Catalans; la darrera jornada es centrarà en l’estudi de l’actor amateur i el teatre no professional. L’objectiu és bastir un espai de pensament per tal d’entendre cap on es dirigeix el sector i a buscar noves formules de relació entre els festivals. D’aquestes jornades n’ha de sortir un document de treball que recollirà els punts bàsics tractats i les conclusions, que es presentarà a la premsa el dia 29 d’agost.

 

 

 

El FITAG busca actors i actrius

posted in: Actualitat, Fitag, Teatre | 0

Patrocina Diputació

El Festival de Teatre Amateur de Girona (FITAG), que es celebra del 25 al 29 d’agost, busca actors i actrius per a una coproducció amb direcció i actors mexicans. A més, la mostra ofereix tres tallers de cos i dansa teatrals oberts a tothom. Aquest és el reclam que a partir d’aquesta setmana fa el Festival de Teatre Amateur de Girona (FITAG) en el marc de les seves propostes més participatives. El FITAG busca una quinzena d’actors i el mateix nombre d’actrius per participar a una coproducció teatral internacional amb el Festival Internacional de Teatro Susana Alexander (FITSA), de Puebla (Mèxic). L’espectacle, Mazátzin. El hombre venado, que estarà dirigit pel mexicà Josué Cabrera, fundador de la companyia Centro Cultural Jalil Gibran i director del FITSA, serà l’espectacle de clausura del FITAG 2015, al Teatre Municipal de Girona el 29 d’agost (19.30h).

L’únic requisit que s’exigeix als candidats és tenir disponibilitat a partir del 7 d’agost. En la tria, oberta a tothom, es valorarà l’agilitat corporal, la dansa i el domini del cos. Mazátzin… és un espectacle bàsicament de moviment, i els qui superin la tria treballaran conjuntament amb actors mexicans de la companyia Jalil Gibran, que portarà el pes de l’espectacle. Les persones interessades en la tria han d’enviar una fotografia i el seu currículum, exposar les seves habilitats i especificar quin disponibilitat tenen a l’adreça electrònica festivals_alexander@hotmail.com. S’hi pot participar a partir del 16 anys i no hi ha límit d’edat.

 

cartell fitag

 

 

Tallers de cos i tango

 

En el marc del FITAG s’impartiran tres tallers. Un taller de cos, gratuït, amb Guchi Law-Kohan (Argentina, 1983), resident a Israel. Hi poden participar estudiants de diferents àrees artístiques, professionals o interessats en una experiència artística. El taller es basa en la influència del moviment en la paraula mitjançant el treball sobre textos personals, cants, poesies, diaris, etc. Guchi Law ha desenvolupat al llarg de la seva carrera artística i professional una tècnica d’ensenyament en la dansa clàssica que introdueix un estil contemporani acompanyat de músiques de diferents orígens. El taller, que consta de 15 places, es farà a la Casa de Cultura de Girona i l’admissió es farà per estricte ordre d’inscripció al correu un correu fitat@fitag.cat. Edat mínima: 16 anys. Sessions: dimecres 26, dijous 27 i divendres 28 d’agost, de 10 a 13h.

El segon taller, El tango i l’escena teatral, també gratuït, l’impartirà la coreògrafa Eleonora Comelli (Buenos Aires, 1976). Aquest taller proposa que l’alumne produeixi material escènic a partir de propostes inicials relacionades amb el tango. Per aconseguir-ho, se li donaran referències fílmiques, bibliogràfiques i temes musicals perquè pugui incorporar-ho tot al seu imaginari. S’adreça a ballarins, actors, cantants, directors i escriptors de totes les edats en etapa de formació. Sessions: dimecres 26, dijous 27 i divendres 28 d’agost, de 10 a 13h, a la Casa de Cultura de Girona. El nombre màxim de participants és de 14, també per ordre estricte d’inscripció al correu fitat@fitag.cat. Comelli també imparteix el tercer curs, el d’Iniciació al tango de saló. Les sessions es celebraran el divendres 28 i dissabte 29 d’agost, de 16 a 18h. El curs té un preu per persona de 30 euros i per participar-hi cal enviar un correu amb la sol·licitud a fitag@fitag.cat.

El Fitag fa 15 anys

posted in: Actualitat, Fitag | 0

Patrocina Diputació

El Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (Fitag), que es celebrarà del 25 al 29 d’agost, arriba a la seva quinzena edició. El Fitag, patrocinat per la Diputació de Girona, amb el suport de la Casa de Cultura i l’Ajuntament de Girona, s’ubica en diferents escenaris de la ciutat, però s’escampa també per diverses localitats de les comarques gironines -Figueres, Vidreres, Lloret de Mar, Sant Gregori, Sant Pere Pescador, Palamós, la Jonquera i Maçanet de la Selva-, en el que s’anomena la xarxa Fitag als Municipis. En la presentació hi van ser presents el vicepresident de la Diputació de Girona en funcions, Xavier Soy; la regidora de l’Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs; el director del Fitag, Martí Peraferrer, i el director en funcions de la Casa de Cultura de Girona, Lluís Freixas.

 

lisistrata
Una imatge de Lisístrata, l’espectacle que inaugurarà el Fitag de Girona el 25 d’agost. Foto: Quantus Teatre

 

En aquesta edició del Fitag hi participaran 280 intèrprets de 26 companyies, que representaran 30 espectacles en 6 escenaris diferents. El Fitag inclou deu propostes de grups amateurs de les comarques gironines i continua fent coproduccions, en aquest cas amb companyies de Mèxic i d’Israel. Durant l’acte de presentació es va destacar la presència de grups sud-americans i la col·laboració per primera vegada del Fitag amb la campanya de teatre amateur de la Diputació de Girona. Segons el director del festival, Martí Peraferrer, el festival té un caràcter festiu, «amb una tria d’espectacles més vistosos i amb molta energia positiva. És una programació plena d’espectacles que conviden a la festa».L’espectacle inaugural del Fitag anirà a càrrec de la companyia lloretenca Quantus, que posarà sobre l’escenari Lisístrata.

 

lisistrata4

 

Una de les novetats del festival és la celebració d’unes jornades de treball, a les quals s’ha convidat dotze personalitats, organitzacions o directors de festivals de prestigi per debatre sobre el teatre amateur d’arreu del món. D’aquestes jornades n’ha de sortir un document-declaració, que es presentarà el dia 29 d’agost. Com a punts de continuïtat, el Fitag comptarà novament amb el Petit Fitag, adreçat al públic familiar, i amb les propostes breus del Fitag de Nit.